Get Adobe Flash player

Mano dienynas

2018 m. gruodžio mėn.
Pr A T K Pn Š S
« Lap   Sau »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Monthly Archives: gruodžio 2018

Naujametinis karnavalas 2019

         Gruodžio 20 dieną mūsų mokykloje vyko Naujametinis karnavalas. Iš pat ryto vaikai, apsirengę karnavaliniais kostiumais, nuėjo į aktų salę. Salė buvo šventiškai papuošta, visur tvyrojo kalėdinė dvasia.

        Karnavalas prasidėjo linksmu, nuotaikingu mokinių šokiu, kuris vadinosi „Besmegenių šokis“. Mūsų mokykloje svečiavosi dvi nykštukės, kurios ir pradėjo pasirodymą. Mokiniai dalyvavo varžybose, įvairiose rungtyse, mėtėsi sniego gniūžtėmis ir šoko rateliuose. Pati įdomiausia šventės dalis – milžiniški muilo burbulai, kuriuos pūtė patys vaikai. Po to atskrido Kalėdų Senelis su didžiuliu maišu dovanų, kurias išdalino vaikams.

       Kiek vėliau vaikai nusifotografavo su Kalėdų Seneliu ir visi išsiskirstė po savo jaukias klases, kur jų laukė šventinis vaišių stalas, prie kurio vaikai su tėveliais ir mokytojais maloniai šnekučiavosi ir dalinosi šventės įspūdžiais.

Pradinių klasių vyr. mokytoja Olga Žukienė

Bendrumo akcija „Kalėdinis sveikinimas vienišam žmogui“

         Jau aštuntą kartą Butrimonių pagrindinė mokykla dalyvauja bendrumo akcijoje „Kalėdinis sveikinimas vienišam žmogui“.

            2018 m. gruodžio 17 d. Butrimonių pagrindinės mokyklos 1-8 klasių mokiniai su mokytojomis lankėsi Šalčininkų r. Eišiškių globos skyriuje. Iš viso skyriuje gyvena 40 žmonių. Mokiniai parodė trumpą vaidinimą, koncertą, kiekvienam individualiai padovanojo pačių pagamintus atvirukus, saldžias dovanėles ir pasveikino su artėjančiomis šventėmis.

             Norime padėkoti Butrimonių pagrindinės mokyklos administracijai, mokytojams, mokiniams ir jų tėveliams bei darbuotojams už dovanėlėms paaukotus pinigus.

 

Biologijos mokytoja metodininkė Liucija Zagorenko,

rusų kalbos mokytoja Ilona Jasinskaja

 

ADVENTINĖ POPIETĖ ,,KAI PAKVIMPA KALĖDOMIS

      Mūsų mokykloje gruodžio 13 dieną vyko Adventinė popietė “Kai pakvimpa Kalėdomis”. Popietėje dalyvavo mokyklos administracija, mokytojai, mokinių tėveliai, Butrimonių kaimo seniūnė Vanda Bielskaja ir Butrimonių šv. Mykolo arkangelo parapijos klebonas Juzef Aškelovič.

       Ikimokyklinės, priešmokyklinės grupės vaikai ir 1-8 klasių mokiniai su muzikos mokytoja Violeta Tarasevič paruošė kalėdines dainas ir šokius. 1-8 klasių mokiniai pynė Adventinį vainiką. Mokyklos direktorė Vilija Žutautienė, Butrimonių kaimo seniūnė Vanda Bielskaja ir Butrimonių šv. Mykolo arkangelo parapijos klebonas Juzef Aškelovič pasveikino visus su artėjančiomis šventėmis. Po gražių linkėjimų dalijomės kalėdaičiais, linkėjome vienas kitam gerumo, santarvės, meilės.

 Jan Jurgelevič

Projektas “Kai pakvimpa Kalėdomis“

            Mūsų mokykloje gruodžio 10-14 dienomis vyko projektinė veikla „Kai pakvimpa Kalėdomis“. Dalyvavo 1-8 klasių mokiniai.

            Projekto tikslas – suteikti mokiniams žinių apie Šv. Kalėdų tradicijas, papročius, plėsti mokinių akiratį, žinias apie Šv. Kalėdų reikšmę žmogaus gyvenime.

            Mokiniai rinko ir pristatė informaciją apie tai, kaip Kalėdos ir Naujieji Metai švenčiami įvairiose pasaulio šalyse, kūrė kalėdinius atvirukus, gamino kalėdinę girliandą ir puošė savo klasę, nuspalvino ir sudėliojo kalėdinę eglutę, dalyvavo kalėdinėje vakaronėje „Kai pakvimpa Kalėdomis“.

 

Pradinių klasių vyr. mokytoja Olga Žukienė

Biologijos mokytoja metodininkė Liucija Zagorenko

Metodinė diena ,,Tyrinėk, pažink, atrask“

    Kiekvienas pedagogas supranta tobulėjimo reikšmę ir svarbą. Tam, kad mokytojai lengviau tobulėtų savo profesijoje ir jiems sektųsi dirbti, būtina išsiaiškinti, kokios jų poreikių sritys ir kaip jiems galima padėti siekti profesinio meistriškumo. Kaip tik todėl mokykloje  gruodžio 6 d.  buvo organizuota  metodinė diena ,,Tyrinėk, pažink, atrask“ Ji skirta gamtamoksliniam ugdymui Jos metu direktorė skaitė pranešimą,, Gamtamokslinio ugdymo galimybės šiandien:  ką galime padaryti kartu?“

    Vis dažniau kalbame apie tai, jog svarbu išeiti iš klasės, peržengti mokyklos ribas, pamatyti tai, kas mus supa, atrasti galimybių ugdytis gamtoje ir iš gamtos, ieškoti inovatyvių sprendimų, kad mokymasis taptų išties įdomia, patrauklia veikla kiekvienam šiuolaikiniam vaikui. Svarbu, kad vaikai, kurie dabar pagrįstai vadinami technologijų karta, išmoktų būti gamtoje, stebėti gyvūnus, augalus, gamtos reiškinius, pažintų vertybes, mokytųsi atsakingai elgtis su gamta, pajaustų, kiek daug ir įdomios veiklos joje galima atrasti, o kiek sužinoti, patirti, pajausti, eksperimentuoti, tirti, analizuoti… Continue reading

Kategorijos

Archyvai