Get Adobe Flash player

Mano dienynas

2017 m. spalio mėn.
Pr A T K Pn Š S
« Rgs   Lap »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Monthly Archives: spalio 2017

Akcija „Uždekime žvakutę ant pamiršto kapo“

      Spalio 27 dieną mūsų mokykloje vyko akcija „Uždekime žvakutę ant pamiršto kapo“. Akcijos metu 1-8 klasių mokiniai su klasių vadovėmis nuvyko į Butrimonių kaimo kapines uždegti žvakutes ant pamirštų kapų.

Socialinė pedagogė Liucija Zagorenko

Projektas  „Kalbėkime, žaiskime, bendradarbiaukime“

      Spalio 16 – 20 dienomis mūsų mokykla dūzgė lyg bičių avilys. Visą savaitę mokykla buvo  spalvinga lyg žydintis ruduo. Kiekviena diena buvo spalvinga,  įdomi, pilna netikėtumų ir teigiamų emocijų. Netradicinės ugdymo dienos  paįvairino ugdymo  procesą. Pirmadienis buvo raudonas, antradienis – žalias, trečiadienis –geltonas, ketvirtadienis –oranžinis, o penktadienis – rudas.  Į traukinuko kelionę įsitraukė tėvai, vaikai, mokytojos. Esame dėkingi tėveliams, kad padėjo papuošti savo atžalas atitinkama spalva.

     Per visą savaitę buvo organizuojama įvairi veikla, kuri skatino susikoncentruoti grupės darbui, lavino fizinį aktyvumą bei gebėjimą tinkamai ir taisyklinga kalba bendrauti su bendraamžiais ir kitais žmonėmis, reikšti savo mintis ir jausmus. Gražūs, linksmi bei žaismingi vaikai savaitės metu pranoko patys save. O tiek gražių ir nuoširdžių žodžių, skirtų vieni kitiems, seniai nebuvome girdėję. Per pertraukas mokyklos aktų salėje buvo rodomi vaizdo įrašai, susiję su kiekvienos dienos spalva, o moksleivių nuotaiką skaidrino skambanti muzika. Visas penkias dienas įamžindavome „dienos spalvomis“ apsirengusius mokinius ir mokytojus.

     Spalvų savaitės dalyviai gavo padėkas ir saldainius. Mokytojos linkėjo būti gerais, linksmais, spalvingais, kūrybingais, darbščiais ir draugiškais.

Projekto  organizatorės:  pradinių klasių vyr. mokytoja  Olga Žukienė

pradinių klasių mokytoja Viktorija Semaško

 

 

,,Jaunasis aviatorius”

       Spalio 18 dieną mūsų mokyklos 5-8 klasių mokiniai buvo nuvykę į Eišiškių St. Rapolionio gimnaziją ir dalyvavo Lietuvos aeroklubo programoje „JAUNASIS AVIATORIUS“. Mokiniai turėjo galybę išbandyti 3D parasparnio simuliatorių. Kiekvienam mokiniui buvo įteikti sertifikatai.

Biologijos vyr. Mokytoja Liucija Zagorenko

Pavaduotojas ugdymui Jan Jurgelevič

 

Šv. Andriejaus varduvių minėjimas

       Spalio 17 d.  mūsų mokykloje vyko renginys skirtas šv. Andriejaus varduvių minėjimui. Dalyvavo 2-8 klasių mokiniai. Renginį organizavo 8 klasės mokinės: Silvija Mazur, Laura Valickaja, Juljana Čaikovskaja. Mergaitės linksmino jaunesnius draugus šauniais žaidimais: „Akloji Bobutė“, „Atsakymai be „taip“ ir „ne““, „Žaidimas su kėdėmis“, „Bola“, „Sugauk kamuolį“ ir šokiais. Visi mokiniai buvo puikios nuotaikos ir dėkojo 8 klasės mokinėms už renginį.

8 klasės mokinė Silvija Mazur

Dalyvavimas projekte ,,Košės diena 2017″

      Spalio 10 diena mūsų pirmokams ir priešmokyklinukams prasidėjo netradiciškai: ryte vaikus pasitiko ne knygos ir sąsiuviniai, žaisliukai ir pieštukai, o garuojančios košės dubenėliai. Vaišindamiesi ir skanaudami gardžią, braškėmis kvepiančią pusryčių košę, mokiniai klausėsi mokytojos pasakojimo apie maistingų pusryčių svarbą, avižų savybes, sveiką mitybą, žiūrėjo rengėjų paruoštą edukacinę vaizdinę medžiagą. Savo žinias apie sveiką mitybą, gyvenseną mokiniai pasitikrino atlikdami užduotis knygelėse „Košės diena“, kurias padovanojo organizatoriai – UAB „Malsena Plius“.

   Tęstinis projektas „Grybų karalystėje“

      Ruduo – tai nuostabus metų laikas, kai gamta nudažo žemę įvairiausiomis spalvomis, kai mūsų sodai „atiduoda“ sunokusius vaisius ir daržoves. Tai metas, kai pasitelkus savo fantaziją, kūrybiškumą galima sukurti žavingiausias rudenines puokštes ir kompozicijas.

      Rugsėjo 4-29 dienomis mūsų mokykloje vyko tęstinis projektas „Grybų karalystėje“. Projekte dalyvavo 1-8 klasių mokiniai.

      Projekto tikslas – skatinti pažinti grybų įvairovę, skirti valgomuosius ir nuodinguosius grybus, ugdyti meilės gamtai įgūdžius.

      8 klasės mokiniams vyko pamokų ciklas „Grybų sandara ir mityba“. Mokiniai susipažino su grybų sandara ir mityba, kokius patiekalus galima pagaminti iš grybų, stebėjo pelėsinio grybo sporas, parengė po 2 valgomųjų grybų aprašymus, pagamino grybų paveiksliukus iš polistirolo ir atliko testą „Grybų sandara ir mityba“.

      Pradinių ir vyresniųjų klasių mokiniai vyko į Gerviškių mišką grybauti.

      Ikimokyklinės, priešmokyklinės grupių vaikai ir 1-8 klasių mokiniai dalyvavo netradicinėje grybų parodoje „Grybų karalystė“. Mokiniai atnešė grybus pagamintus iš medienos, plastikinių butelių, kruopų, kriauklių. Visi dalyviai gavo padėkos raštus, geriausi darbai buvo apdovanoti diplomais. I- ją vietą užėmė 2 klasės mokinys Lukaš Šadiul, II-ąją vietą – 1 klasės mokinė Kamiljana Voitkevič ir 4 klasės mokinė Miglė Arnastauskaitė, III-ąją – 2 klasės mokinys Dmitrij Doveiko ir priešmokyklinės grupės auklėtinė Danielė Skirtum ir ikimokyklinės grupės auklėtinis Leo Maskolenko.

    Džiaugiamės vaikų kūryba ir išradingumu, dėkojame tėvams už bendradarbiavimą.

 

Pradinių klasių mokytoja Viktorija Semaško

Biologijos vyr. mokytoja Liucija Zagorenko

Mokytojų dienos šventė

      Spalio 5 dieną ikimokyklinės, priešmokyklinės grupių vaikai ir 1-8 klasių mokiniai paruošė savo mokytojams gražų koncertą.

    Šventėje dalyvavo svečiai: Lietuvos Respublikos Seimo narė Aušra Papirtienė ir patarėjos Inga Puiša ir Evelina Šimelytė.

     Mokiniai sveikino mokytojus su švente, deklamavo eilėraščius, dainavo dainas: „Popieriniai laiveliai“, „Rudens rokenrolas“, „Esu čia, kad padėkoti“, šoko šokius: „Taip mes kartu“, „Mokykloje“. 8 klasės mokinės Silvija Mazur ir Laura Valickaja sukūrė filmuką mokytojams. Mokytojams buvo įteiktos dovanos: mokinių rankomis padaryti popieriniai laiveliai su sveikinimais viduje ir medeliai. Direktorei mokiniai padovanojo pintinę su obuoliais.

      Svečiai padovanojo mokyklai paveikslą, mokytojams – užrašų knygutes, o mokiniams – saldainius.

     Ši šventė ilgai išliks mūsų visų prisiminimuose.

Kategorijos

Archyvai