Get Adobe Flash player

Monthly Archives: kovo 2019

SĄMONINGUMO MĖNUO BE PATYČIŲ 2019

Projektinė veikla „Skaitykime vieni kitiems“

Nuo kovo 25 iki 29 dienos mūsų mokykloje vyko projektinė veikla „Skaitykime vieni kitiems“, kurioje dalyvavo ikimokyklinės, priešmokyklinės grupės vaikai, 1-4 klasių mokiniai ir įvairių dalykų mokytojai. Projektinės veiklos tikslas – skatinti gebėjimą rinktis knygas ir gebėti jas aptarti, mokytis išgirsti, suprasti ir įvertinti skaitomą tekstą, perskaityti pasirinktus kūrinius savo mažiesiems draugams.

Continue reading

Integruota pamoka ,,Žemė – Žydroji planeta“

         Kovo 27 dieną 3-4 klasėje vyko integruota pasaulio pažinimo-lietuvių kalbos-matematikos-informacinių technologijų pamoka „Žemė – Žydroji planeta“. Pamokos metu mokiniai susipažino, kaip susidarė Žemė, pažino būdingiausius Žemės bruožus, kokiomis spalvomis gaublyje žymima sausuma, o kokiomis – vanduo. Parodė gaublyje žemynus ir vandenynus, suprato, kodėl Žemė vadinama Žydrąja planeta, išbandė programėlę Quiver 3D, įsivertino ir įvertino savo pasiekimus.

                                                                                    Pradinių klasių mokytoja Renata Choniak

Integruota pasaulio pažinimo-lietuvių kalbos-matematikos pamoka

„Laukiniai ir naminiai paukščiai“

            Kovo 25 dieną 1 klasėje vyko integruota pasaulio pažinimo-lietuvių kalbos-matematikos pamoka „Laukiniai ir naminiai paukščiai“. Pamokos metu mokiniai pasakojo apie pau

kščius, kuriuos jie augina namuose, ką jie lesa, kas juos lesina. Naudodamiesi informacinėmis technologijomis, suskirstė naminius ir laukinius paukščius, taisyklingai užrašė jų pavadinimus, atliko skaičiavimo užduotį „Į kurią lesyklą skris zylė?“.

Pradinių klasių vyr. mokytoja Olga Žukienė

Kovo 24-oji – Pasaulinė tuberkuliozės (TB) diena

Projektas “Mylėkime Žemę

       Kovo 18-22 d. mūsų mokykloje vyko projektas „Mylėkime Žemę“. Projekte dalyvavo 1-8 klasių mokiniai.

    Projekto tikslas – paminėti Pasaulinę Žemės dieną, išsiaiškinti aplinkosaugos, žemės išteklių naudojimo, socialines problemas, aktualias mūsų planetai.

      Pirmadienį mokiniai piešė piešinius “Mylėkime Žemę”, gražiausi darbai buvo apdovanoti diplomais bei padėkos raštais.

     Trečiadienį 1-4 klasių mokiniai per muzikos pamokas dainavo dainelę “Žemė”. 5 klasės mokiniai dalyvavo pamokoje “Kaip kas juda?”, 8 klasės mokiniai – protmūšyje, skirtame paminėti Žemės dieną.

      Ketvirtadienį 1-8 klasių mokiniai dalyvavo tikybos pamokoje “Septynių didžiųjų Dievo kūrinių geri darbai” ir žiūrėjo filmuką “Plokščia Žemė”. 6 klasės mokiniai dalyvavo pamokoje “Ugnikalniai”.

Biologijos mokytoja metodininkė Liucija Zagorenko

Kai paukščiai sugrįžta…

       Pavasaris. Daugybė paukščių grįžta į savo gimtąsias vietas, bet neranda kur įsikurti. O kas gi gali jiems padėti, jei ne mes, žmonės? Taigi… Kartu su 1-8 klasių mokiniais sumanėme surengti inkilų kėlimo šventę!

      VĮ Valstybinių miškų urėdijos Šalčininkų regioninio padalinio darbuotojai pagamino mums inkilų, kuriuos labai smagiai sukelti į medžius padėjo VĮ Valstybinių miškų urėdijos Šalčininkų regioninio padalinio Visinčios girininkijos eigulys Ričard Voitechovič.

     Buvo labai gera, kad padarėme gerą darbą…

Direktorė Vilija Žutautienė

Nuo 2017 metų diagnostinių ir standartizuotų testų vykdymą reglamentuoja Nacionalinio mokinių pasiekimų patikrinimo organizavimo ir vykdymo tvarkos aprašas (pdfdoc.), patvirtintas Švietimo ir mokslo ministro 2017 m. sausio 4 d. įsakymu Nr. V6.

NMPP paskirtis – suteikti švietimo dalyviams grįžtamojo ryšio informacijos apie mokinių mokymosi rezultatus. Ši informacija reikalinga priimti sprendimus, kaip toliau galėtų būti tobulinamas mokymas ir mokymasis mokinio, mokytojo, klasės, mokyklos, savivaldybės ir nacionaliniu lygmenimis.

NMPP uždaviniai:

  • suteikti objektyvios informacijos mokiniams ir mokinių tėvams (globėjams, rūpintojams) apie jų vaikų mokymosi pasiekimus;
  • suteikti objektyvios informacijos mokytojams, mokykloms ir švietimo valdymo subjektams apie ugdymo proceso rezultatus ir daromą pažangą;
  • nustatyti, kurioms mokykloms ar kuriems mokiniams reikia pagalbos;
  • atkreipti mokyklų, mokytojų ir visuomenės dėmesį į nacionalinius ugdymo turinio prioritetus ir įvertinti šių prioritetų įgyvendinimo rezultatus.
  • Nuo 2018–2019 m.m. pradedamas NMPP vykdymo perkėlimas į elektroninę erdvę.

NMPP grafikas

NMPP vykdymo aprašas

Rekomendacijos dėl specialiųjų poreikių mokinių

2019 NMPP 8 klasėje iki šiol vykdytu formatu nebus vykdomas.

2018–2019 m. m. planuojama vykdyti bandomąjį 8 klasės matematinio ir gamtamokslio ugdymo pasiekimų vertinimą elektroninėje erdvėje. Daugiau informacijos dėl 8 klasės mokinių pasiekimų vertinimo bus paskelbta vėliau.

NMPP Medžiaga mokytojams https://www.nec.lt/610/

Bendroji informacija: https://www.nec.lt/608/

,,Padovanok gėlę Lietuvai” , Kovo 11-osios minėjimas

Žiema, žiema bėk iš kiemo… Užgavėnių šventė

        Užgavėnės – viena gražiausių žiemos švenčių. Šią dieną Lietuvoje kepami ir valgomi blynai, nes jie – šviesos ir grįžtančios saulės simbolis visame pasaulyje, gąsdinama ir varoma žiema iš kiemo. 

        Antradienį, kovo 5 dieną, 3 klasės mokiniai su muzikos instrumentų triukšmu sukvietė visus į mokyklos kiemą. Čia prasidėjo svarbiausia Užgavėnių šventės dalis, žiemos gąsdinimas ir Morės deginimas. Mokyklos kiemo aikštelė pilna prigužėjo įvairių persirengėlių: raganų, velnių, čigonų, įvairiausių gyvūnėlių. Kieme sklandė kovinga nuotaika. Tai Kanapinis ir Lašininis rengėsi lemiamai kovai. Šia nuotaika užsikrėtė ir kiti šventės dalyviai. Visi žaidė Užgavėnių žaidimus, dalyvavo varžybose, šoko ratelius. Tą dieną visi valgė svarbiausią Užgavėnių patiekalą – blynus.

       Lauže sudeginome Morę, tai reiškė žiemos jėgų sunaikinimą. Užgavėnių lauže kartu su More sudeginome tamsą, blogį ir visus negerumus…

Pradinių klasių mokytoja Renata Choniak

Kategorijos

Archyvai