Get Adobe Flash player

Mano dienynas

2018 m. rugsėjo mėn.
Pr A T K Pn Š S
« Bir   Spa »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Monthly Archives: rugsėjo 2018

,,Rudens mandalas“

     Ruduo turtingas gausybe įvairiausių dovanų ir širdžiai mielų spalvų. Ir, nors ruduo jau gerokai įsibėgėjęs dosniai barstydamas ir dalindamas visas gėrybes, tačiau noras džiaugtis gamtos dovanomis neblėsta. O pasitelkus fantaziją, kūrybiškumą bei išradingumą, galima sukurti išties nuostabių kūrinių.

Continue reading

Viktorina “Pasaulis ir aš“

            Rugsėjo 26 dieną 5-8 klasių mokiniai dalyvavo LVJC organizuojamoje viktorinoje „Pasaulis ir aš“.

            Viktoriną sudarė 20 skirtingų klausimų, kurie buvo po vieną pateikiami ekrane. Mokiniai buvo padalinti į dvi komandas. Kiekviena komanda sugalvojo savo pavadinimą: „Žemė ir aš“ ir „Mes ir mokykla“. Žaidimo metu komandos pildė atsakymų korteles. Komandos nariams buvo skirtos 2 minutės laiko tarpusavyje pasitarti, atsakyti į klausimą ir užrašyti jį atsakymų kortelėje. Pasibaigus viktorinai kortelės su atsakymais buvo surinktos. Komisija suskaičiavo taškus. Abi komandos surinko vienodą taškų skaičių.

Visi mokiniai buvo apdovanoti padėkos raštais.

Biologijos mokytoja metodininkė Liucija Zagorenko

Paminėta Europos kalbų diena

 

            Visi žinome, jog rugsėjo mėnesio 26 dieną visi mini Europos kalbų dieną. Minėjome ir mes, kalbų mokytojai ir mūsų mokiniai.

            Rusų, anglų kalbų mokytojos pasakojo apie Europos kalbų dieną, daugiakalbę Europą, skatino daugiakalbystę, tarpkultūrinį supratimą.

            Mokiniai, remdamiesi savo žiniomis, tekstu, atsakė į klausimus. Išmaniojoje lentoje atliko užduotį, skirtą prisiminti Europos valstybių sostines, kokiomis kalbomis tose valstybėse yra kalbama.

            Visiems labia patiko tarti žodį “ačiū” latviškai, suomiškai, kitomis kalbomis.

            Komandos rungėsi, kas geriau atliks užduotis. Mokiniai atliko užduotis ir lietuvių kalba. Kur ir kada išleista pirmoji lietuvių kalbos gramatika, iš ko kilęs Zarasų miesto vardas? Klausimai vaikus sudomino. Laimėjo antroji komanda (kapitonas 7 klasės mokinys Devid Malevskij).

            Renginys pavyko, mokiniai gavo “saldžių” dovanų.

Lietuvių kalbos vyr. mokytojas Jonas Debesys

 

Išvyka prie Versekos upės

      Rugsėjo 13 d. mūsų mokyklos 5-8 klasių mokiniai, Čiužiakampio ir Kalesninkų Mykolo Rudzio pagrindinių mokyklų mokiniai vyko prie Versekos upės, kur visi dalyvavo sportiniame, turistiniame renginyje (pagal projektą “Pažinkime savo kraštą: nuo Šalčios žemės per Panemunės pilis iki Baltijos jūros”). Programoje buvo: judrūs žaidimai, kvadratas, palapinių statymas, laužo kūrimas bei kitos sporto rungtys ir žaidimai.

NUGALĖJO DRAUGYSTĖ!

Visos mokyklos buvo apdovanotos padėkos raštais.

Už išvykos organizavimą DĖKOJAME mokyklų administracijai, aptarnaujančiam personalui ir mokytojams.

Iki kitų susitikimų!

Kūno kultūros vyr. mokytojas Vasilij Suckel

el

Kategorijos

Archyvai